1813 RESTO crab club
Review
Score: 4 op 5

Crab Club: stormachtige harmonieën

Michel Verlinden
© BRUZZ
26/09/2022

Na vele maanden sluiting heropent Crab Club de deuren. Het restaurant heeft niets van zijn opzienbarende karakter verloren. Dat bewijst het met signatuurgerechten die uniek zijn in Brussel.

Liefhebbers van zeedelicatessen wrijven zich in de handen: Crab Club heeft de deuren heropend. Dit restaurant, dat uit de koker van de half-Corsicaanse, half-Bretoense chef Philippe Emanuelli komt, veranderde onze kijk op vis en zeevruchten radicaal. Weg met de met boter op smaak gebrachte rog en de mosselen in wittewijnsaus à la papa, in de plaats kwam een brutale keuken met stormachtige harmonieën.

Dat is niet minder waar sinds Yoth Ondara en Van Nguyen het roer hebben overgenomen. Steunend op hun uiteenlopende Aziatische roots experimenteert het duo met specerijen, tilt het gerechten naar hogere niveaus en neemt het u mee naar de diepten van de umami.

De langverwachte nieuwe configuratie en gloednieuwe inrichting hebben geenszins een gastronomische muis gebaard. De zaal biedt vrij zicht op de onberispelijke scenografie van de keuken. Enkele doordachte details zorgen voor welkome maritieme effecten, of het nu gaat om een imposante zeefdruk van Elzo Durt of grote replica’s van krabben die de muren dreigen aan te vallen.

Steunend op hun uiteenlopende Aziatische roots experimenteren Yoth Ondara en Van Nguyen met specerijen, tillen ze gerechten naar hogere niveaus en nemen ze u mee naar de diepten van de umami

Een waarschuwing is wel op haar plaats: dierlijke eiwitten zijn een luxe geworden en dat is een realiteit die zich in de rekening weerspiegelt.

De nieuwe Crab Club kan op twee manieren worden ervaren. In de avondkoelte aan de toonbank, met een opeenvolging van glaasjes en iconoclastische gerechtjes, zoals ‘burrata/aardbei/mojama’ (€18), genoemd naar de ingezouten tonijn die typisch is voor Murcia; ‘scheermessen/snijbiet/knoflook’ (€17); of, onze favoriet, ‘inktvis/Paimpol-bonen/tomaat’ (€18). Of je gaat achteraan in de zaal zitten en kiest daar voor een triplet van voorgerecht (de voornoemde kleine porties), hoofdgerecht en dessert – probeer zeker de formidabele sesamganache (€8).

De hoofdgerechten zijn heerlijk, of het nu de tonijn met taboulehsalsa en aubergine is (€39) of de onweerstaanbare cochon gras met gelakte inktvis (€28), die knapperigheid en malsheid combineert. En dan is er nog de verlichte sommelier die met waardevolle aanbevelingen komt, zoals de Zeste Chenin de Macération (€45) van Domaine des Sablonnettes, een ontdekking met citrustoetsen.

CRAB CLUB
Waterloosesteenweg 7, Sint-Gillis, 0472-55.46.95, crabclub.be, ma > wo 19 > 22.00, do 19 > 22.30, vr & za 19 > 23.00

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni