1852 Eat and drink Grabuge
Review
Score: 5 op 5

Grabuge: verrukkelijke mix van mediterrane en Aziatische keuken

Michel Verlinden
© BRUZZ
07/07/2023

Brussel bruist. Elke week verwelkomt de stad wel ergens een nieuw restaurant dat ons nieuwe gastronomische inzichten geeft. Het nieuwste heet Grabuge, een plek die klaar is om potten te breken.

We beseffen niet altijd even goed dat we in gastronomisch opwindende tijden leven. Onlangs passeerden Aster, Klok en Kamoun hier de revue, vandaag blaast Grabuge ons van onze sokken. Eerst en vooral is er de locatie: een ontwerp van het collectief van architecten en meubelontwerpers Aboutt. De plek is verdeeld in drie ruimtes, maar het zijn vooral de flexibele houten tafels die de aandacht trekken. Zij creëren naargelang de behoefte van de gasten afstand of net intimiteit. Een ervan, de 'vliegende tafel', kan zelfs met een ingenieus katrolsysteem omhoog worden getrokken voor een bijzonder feestelijke configuratie.

De bar met hoge stoelen leidt naar een ruimte die harmonieus aansluit bij de open keuken. Gasten kunnen een blik werpen op het wedervaren in de keuken, terwijl de gerechten worden bereid. In deze ruimte bevindt zich ook een soort terrarium met planten, goed voor een kunstzinnig accent.

De bediening is heel efficiënt en bijzonder vriendelijk. De keuken geeft een creatieve invulling aan sharing food-gerechten

Het team is al even indrukwekkend: vier partners die eerder samenwerkten met Brusselse foodies bij onder meer Old Boy, Crab Club en Liesse. Geoffrey Doré en Ngan 'Aurélie' Hin-Tieu staan garant voor een heel efficiënte en bijzonder vriendelijke bediening. Pannawat 'Alaang' Wichaiphum en Alexander Duke drukken hun stempel op de keuken. Ook hier staan verschillende sharing food-gerechten op de kaart, en ze zijn verrukkelijk. De keuken versmelt heel creatief mediterrane en Aziatische invloeden, met de vispizza (26 euro) als hoogtepunt. Een hele zeebrasem wordt geserveerd en crapaudine. Het knapperige vel, gegrild op de barbecue, vormt de basis voor een waaier aan heerlijkheden: salsa roja, mozzarella en een explosief bouquet van Thaise, heilige en witte basilicum.

De oesters (5 euro) worden geserveerd als een soort van shotjes op een granité van chilisaus en huisgemaakte furikake. Verder zijn er nog de zeer licht gebakken aubergines (8 euro) of de gedurfde toast met een mix van varkensvlees, garnalen, sesamzaadjes en een pikante saus. Op de drankkaart figureert heel wat lekkers, zoals een cocktail Lil'Litchi met mescal (14 euro), bieren met een pils van bij Illegaal (3 euro voor 25 cl), en een selectie natuurwijnen, zoals de Venetiaanse bubbels van Barbabolla (32 euro).

GRABUGE
Waterloosesteenweg 179, Sint-Gillis
Instagram: @grabuge.bx
ma, wo > zo 17 > 0.00 (geen reservaties)

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni