BRZ 20241030 1909 EAT AND DRINK Barracuda

Saskia Vanderstichele

Review
Score: 3 op 5

Barracuda: 'Een soort Disneyland, maar helaas zijn pretparken niet onze meug'

Michel Verlinden
© BRUZZ
01/11/2024

Met meer dan 25 restaurants in Europa heeft de Big Mamma-groep een solide reputatie opgebouwd van Londen tot Berlijn. In Brussel opende ze zopas de gran trattoria Barracuda.

Toen we daar op een zondagavond om 18.20 uur arriveerden, stond er al een rij van een twintigtal mensen te wachten tot de deuren open zouden gaan. Enigszins bezorgd schoven we mee aan. Gereserveerd hadden we niet, omdat de website beloofde dat er steeds tafels beschikbaar zouden zijn “voor wie spontaan langskomt.” Goed nieuws: dat is niet gelogen. Een klein wonder, eigenlijk, als je kijkt naar de loftuitingen op Instagram en de vele nieuwsgierigen die zich verdringen om deze nieuwe zaak van de Franse Big Mamma-groep te ontdekken.

De locatie – op de begane grond van het voormalige Radiohuis – en het flitsende Turijnse trattoria-decor met een vleugje art deco spelen een grote rol in de aantrekkingskracht. Het glinsterende interieur, verdeeld over twee verdiepingen en versierd met acanthusbladeren en imposante kroonluchters, is ontworpen door Studio Kiki. Geheel in lijn met die opzichtige aanpak is de bediening een tikje karikaturaal. Elke zin wordt voorzien van een “prego” en “con piacere”, geen ramp, maar het voelt wel wat geforceerd aan.

De bediening is een tikje karikaturaal. Elke zin wordt voorzien van een “prego” en “con piacere”, geen ramp, maar het voelt wel wat geforceerd aan.

De kaart is royaal. Wij wekten onze eetlust op met een cocktail: een vingerhoedje negroni (8 euro voor 6 cl) op basis van mescal. Een geslaagde combinatie van rokerigheid en bitterheid. Als antipasti kozen we voor de mini crocchette van vitello tonnato (12 euro), die heerlijk smeuïg waren, maar waarvan de portie royaler mocht. Gelukkig maakte de spaghettone alla gricia (17 euro), een pastagerecht in cacio e pepe-stijl met knapperige guanciale van varken, die wat karige mise en bouche goed.

Als dessert gingen we, net als de helft van de zaal, voor de huisgemaakte tiramisu (8 euro), die op theatrale wijze uit een schaal werd geschept. Die bleek heerlijk, lekker zacht en doordrenkt met koffie, al proefden we het 'vleugje marsala' dat op de kaart wordt aangekondigd niet.
Ons verdict? Ondanks het feit dat het eten en de service correct waren, gaat onze voorkeur uit naar intiemere adresjes. Een recensent noemde Barracuda een soort Disneyland, en dat is de nagel op de kop. Helaas zijn pretparken niet onze meug.

Barracuda
Eugène Flageyplein 18A, Elsene

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni