Het restaurant van hotel JAM blijft zoeken naar de juiste formule. Nadat er eerder plaats werd gemaakt voor een Italiaanse kantine en Joli Jam, een concept van Ma Jolie, trekt het nu de Aziatische streetfoodkaart.
In tegenstelling tot Londen heeft Brussel geen liefdesrelatie met hotelrestaurants, die maar moeilijk van de grond komen in de hoofdstad. JAM zal dat alvast niet tegenspreken. Sinds enkele jaren probeert het etablissement verschillende concepten uit, zonder veel succes. We hebben ze allemaal getest, van de pizza's van Vincenzo Marino tot de oesters van Ma Jolie, en geen enkele van hen stelde teleur.
Onverschrokken schuift de plek nu een nieuwe pion naar voor: Kaiju. We gingen er op een avond langs. In het vrij donkere decor creëerden rode neonlichten een stedelijke sfeer, een onwaarschijnlijke maar verleidelijk ogend samengaan van een Aziatische rosse buurt vermengd met constructivistische vormen. De vrij ver uit elkaar staande tafels bevorderden de intimiteit.
De kaart van Kaiju is geënt op een “sharing food experience” en vrij democratisch (geen enkel gerecht kost meer dan 15 euro). Je vindt er onder andere bao's, bowls en noedels op terug. Enkele creaties zijn een omweg waard. We genoten van een smaakvolle kimchi van witloof (6 euro) – in een tijd waarin lokale producten hot zijn, kan je de pogingen om ingrediënten uit de korte keten te herinterpreteren alleen maar toejuichen. Het gerecht had een pittig kantje. De BU RA TA (10,50 euro), waarbij Italiaanse kaas een trip maakte door hem te combineren met sesam, zwarte radijs, nori en sojasaus, bleek ook geslaagd. Helaas was de rest van de maaltijd niet naar wens – net als de bediening, die zeer vriendelijk is, maar overweldigd door de gang van zaken. De Bao Veggie (6,50 euro) deed het met zachte aubergine met jonge uien, augurken en koriander. Een goeie combi, maar de koud geserveerde bao stelde teleur. Hetzelfde gold voor de Satay Bowl (14 euro), waarbij de garnering tekortschoot. Zonder groenten konden de witte rijst en de met pindasaus overgoten balletjes van varkensvlees ons enthousiasme niet wekken.
Tot slot is de selectie van natuurlijke wijnen veel te beperkt, vooral voor rode wijnen, die allemaal uit het zuiden (Côtes-du-Rhône) of zuidwesten (Cahors) van Frankrijk komen. Qua drankmogelijkheden laat dit veel te wensen over.
Kaiju Charleroise steenweg 132, Sint-Gillis, 02-537.10.05, ma > zo 19 > 22.00