1860 EAT AND DRINK Longue Vie
Review
Score: 3 op 5

Le Longue Vie: gerechten voor een lang leven

Michel Verlinden
© BRUZZ
06/10/2023

Le Longue Vie belooft een vaste waarde te worden in de Sint-Bonifatiuswijk in Elsene, al is de plek met het mooie DIY-interieur vandaag nog wat zoekende.

“Miam Miam” lezen we in witte letters op de ramen als we de deur openduwen van het hoekhuis, dat vroeger een Indiaas restaurant was. Eieren-mayo-sardientjes, scheermessen met chilipeper, geroosterde bloemkool, gekonfijte lamsschouder … alleen al het menu lezen scherpt de eetlust aan. We nemen plaats, maar het geluk is niet met ons: 's middags staan er maar twee voorgerechten en twee hoofdgerechten op het menu. We zijn even van de kaart door dat slechte nieuws, maar snel bestellen we een Laitmonade (4,50 euro) op basis van kokosmelk, die onze interesse wekt. Helaas, ook dat drankje is alleen 's avonds te krijgen. Twee teleurstellingen zo kort op elkaar, dat tempert ons enthousiasme toch een beetje.

Gelukkig is er de ijsthee (4,50 euro). Slechts licht gezoet, heeft het drankje toetsen van groene thee met yuzu, de zwarte thee lapsang souchong en verse perziken. Een subtiele en genuanceerde mengeling, de verschillende smaken vragen om er bewust van te proeven en te genieten. Intussen kan je rustig rondkijken om het charmante interieur te ontdekken. De mix aan verschillende materialen valt op: hout, ruwe steen, terrazzo, staal. Samen staan ze garant voor een persoonlijke touch. En dan is er nog het onovertroffen terras.

Ook wat het eten betreft, is er goed nieuws. Het menu laat niets aan de verbeelding over – gestoofd witloof met sinaasappel en verse ricotta (9 euro) – en op ons bord verschijnt een eenvoudige, maar heerlijke compositie: een flinke snee geroosterd zuurdesembrood met witloof gestoofd in een reductie van sinaasappel. Het bittere van de groente wordt getemperd door de ricotta en enkele verse kruiden.

Ook het hoofdgerecht is top. We krijgen het lekkerste van een gebraden kip, met royale stukjes van vleugel, billen en borst. De kip (13 euro) is sappig, zoals het hoort, en overgoten met een dragonsaus. Een genot voor de smaakpapillen.

Dunne plakjes rode ui en een even knapperige als zachte gratin dauphinois maken het gerecht helemaal af. De mosterdzaadjes zijn een beetje overbodig, die zaten ook al in het vorige gerecht, maar dat is een detail. De prima kookkunsten van Le Longue Vie zalven hart en ziel en doen ons de oorspronkelijke ontgoocheling helemaal vergeten.

LE LONGUE VIE
Lang Leven-straat 31, Elsene
0455-11.85.68, lelonguevie.be
di > vr 11.30 > 14.30 & 18 > 0.30, za 18 > 0.30

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni