1843 EAT & DRINK L'improbable
Review
Score: 3 op 5

L'Improbable: de bistrokeuken heruitgevonden

Michel Verlinden
© BRUZZ
05/05/2023

In deze tijd, waarin het label 'bistronomie' vaak niets meer is dan een gastronomisch ansichtkaartje, slaagt L'Improbable erin het genre aangenaam te vernieuwen.

In de Eugène Cattoirstraat, een kleine, vergeten straat die uitkomt op de Generaal Jacqueslaan, trekt een voormalige garage de aandacht. Ze werd ooit omgebouwd tot een architectenbureau met een prachtige mezzazine en later huisde er een restaurant in. We herinneren ons een eerder bezoek in 2009. Nadien veranderde de naam naar L'Improbable en onlangs nam chef-kok Matt Lambert samen met zijn vrouw Alexandra Decraene de zaak over. Die verandering leek ons het perfecte excuus om er nog eens te genieten van de prachtige New Yorkse industriële loftinrichting. Kale bakstenen, kristallen kroonluchters, strakke verlichting en een mooie 'salle dans la salle' – we kunnen niet anders dan zeggen dat het interieur een ware blikvanger is.

Zodra we comfortabel aan tafel zitten, vragen we ons af of het povere bieraanbod – La Cambre (5,50 euro) – niet in schril contrast staan met de menukaart die wel enige bistronomische bravoure toont (gekonfijte tarbot, tartaar van zwezerik, runder- en kalfsribstuk…). We hebben meteen spijt van deze gedachte. En we voelen ons ook schuldig – in elk geval ten dele, want het was heerlijk – dat we de chef wilden testen door twee vegetarische gerechten te bestellen, waarvan we dachten dat ze maar een smoesje op de kaart waren.

Het interieur is een ware blikvanger, terwijl de menukaart getuigt van bistronomische bravoure

Het voorgerecht, bloemkoolrisotto (17 euro) is meteen een schot in de roos. Het gerecht versmelt Italiaanse en Aziatische toetsen door parmezaan, mascarpone en galanga te mengen en behoudt de romigheid van het oorspronkelijke gerecht – de witte wijn versterkt de smaak subtiel. Voor het hoofdgerecht trekt Lambert de kaart van de wereldkeuken door drie bao's (24 euro) te combineren met een ultraverse salade. De broodjes zijn gevuld met koningsoesterzwammen (eryngii) in plaats van met varkensvlees en zijn extra smakelijk door een plantaardige teriyaki met artisjok en geroosterde rode peper. De erbij geserveerde kaas – Tête de moine – biedt een extra touch.

Ook de wijnkaart mag er zijn, met dank aan Decraene, die kosten noch moeite spaart om zowel de klassiekers – Saint-Joseph de chez Pierre Gaillard (60 euro) – als de heerlijke natuurwijnen als Pineau d'Aunis van de familie Vaillant (45 euro) aan te bieden.

L'Improbable
Eugène Cattoirstraat 5, Elsene
restaurant-limprobable.be
di > vr 12 > 14.30 en 18 > 23.00, za 18 > 23.00

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni