PtitBeur is een adresje dat het beste van België en het Middellandse Zeegebied samenbrengt, en dat zoveel meer is dan het uithangbord 'biologisch restaurant' doet vermoeden. Deze plek heeft ons hart gestolen.
Aandachtige lezers van BRUZZ konden het wedervaren van Fouad Zabata, de man achter PtitBeur, al eerder volgen. Hij opende zijn restaurant in de Paul Dejaerstraat, maar na drie jaar van problemen en zelfs bedreigingen moest hij het pand verlaten. De chef verloor zijn vastberadenheid niet: hij startte zijn levenswerk elders op, maar weer in Sint-Gillis. Geen twijfel mogelijk: PtitBeur begeestert. En meer dan dat: deze chef slaagt erin om pastilla te maken met een grondige kennis van de Belgische lokale specialiteiten (hij kent de jonge duifjes van Jérôme Demeyer!). Een wedergeboorte van de Brusselse keuken hangt in de lucht.
De aanpak van Zabata sluit aan bij de tijdsgeest – met de focus op minder vervuiling – met een mooie toekomst voor gerechten die met lokale producten de smaakpapillen weten te prikkelen.