Cookies zijn helemaal terug van geweest. Die Angelsaksische lekkernij valt opnieuw in de gratie van de echte foodies. Swookies, een niet te missen minitheesalon, gaat helemaal mee met die trend.
Een ware renaissance der cookies. Als u, zoals wij, nog vastzit aan het jarentachtigbeeld van de cookies, dan wacht u een verrassing van formaat. Voorbij is de tijd dat dat koekje een poederachtige structuur had, een klein beetje opgesmukt met enkele chocolate chips van bedenkelijke kwaliteit. De opmars van de cookies is geen lokaal fenomeen, het is een golfbeweging in grootsteden.
Parijs, bijvoorbeeld, heeft met Scoop Me a Cookie een mooi uithangbord dat met zijn tijd meegaat. Zij selecteren de beste ingrediënten om de cookies te maken – boter uit de Charentes, biologische eieren van een boerderij uit Île-de-France, chocolade van Grand Cru Valrhona, vanille uit Madagascar, hazelnoten uit Piemonte, Avola-amandelen ... Daarbij bieden ze een groot aantal variëteiten, de ene nog lekkerder dan de andere, van pretzels tot koekjes met gekarameliseerde pecannoten.