1870 Eat and drink Timber
Review
Score: 2 op 5

Timber: er mag nog wat aan getimmerd worden

Michel Verlinden
© BRUZZ
15/12/2023

Met gerookte seizoensgerechten vleesfanaten én liefhebbers van plantaardige voeding met elkaar verzoenen: dat is de missie van Timber. Maar er is nog werk aan de winkel.

Op de tweede verdieping van Mix Brussels ontvouwt zich een theatraal interieur en een prachtige open keuken, met hoge plafonds in ware Sovjetstijl als blikvanger. Het geheel ziet er met een afgescheiden bar in hout, ontworpen door het atelier van Pierre Culot, perfect uit. Chef-koks Olivier Langlet en Andy Vandegucht hebben er hun nieuwe thuisbasis gevonden. De rest van de ruimte is even indrukwekkend: immense glaspartijen met voilegordijnen, muurprojecties en vooral prachtige lichtarmaturen van de hand van textielontwerpster Adeline Halot. Kortom, dit lijkt de ideale plek voor wie indruk wil maken.

Jammer genoeg heeft dit adres zijn draai nog niet gevonden. De bediening loopt niet zoals het hoort: bestellingen worden traag opgenomen (ongelukkig genoeg net als je de menukaart hebt gekregen); het hoofdgerecht komt vroeger dan het voorgerecht; en er zijn niet eens drankjes van het huis als wij er zijn (dus geen 'Infusion Healthy' van 5 euro of een limonade van het huis van 4 euro).

Op deze koude dag hoopten we op een royale en extra warme portie bouillon. Jammer genoeg kregen we de soep lauw geserveerd en was ons bord nauwelijks gevuld

Het lijken misschien maar kleine haperingen, maar we kunnen ze, ondanks het vriendelijke personeel, niet negeren. Daarom kiezen we het zekere voor het onzekere en gaan we voor de lunch (voorgerecht en hoofdschotel voor 35 euro), om de verwarring niet nog groter te maken. Die ziet er veelbelovend uit: een Aziatische bouillon van paddenstoelen als voorgerecht en gebraden koekoek als hoofdgerecht.

Op deze koude dag hoopten we op een royale en extra warme portie bouillon. Jammer genoeg kregen we de soep lauw geserveerd en was ons bord nauwelijks gevuld. Ook de grote stukken champignon waren een teleurstelling, we moesten mes en vork bovenhalen, om dan vast te stellen hoe flauw en sponzig ze bleken te zijn. Toch is het niet allemaal kommer en kwel: ondanks de lauwheid zijn de smaken van de bouillon intens. Een in soja gemarineerd ei voegt er diepte aan toe.

En de koekoek? Die oogt erg mooi op het bord: twee kippenhaasjes op een crème van eekhoorntjesbrood, gedresseerd met selderijpuree. Twee mooie stronkjes gestoofd witloof geven een frisse touch. Jammer genoeg is de crème te rokerig – het lijkt wel of we leer proeven. Deze chef-koks kunnen beter, veel beter.

TIMBER
Vorstlaan 25, Watermaal-Bosvoorde
02-669.48.30, www.mix.brussels/timber
di 12 > 14.00, wo > vr 12 > 14.00 & 19 > 23.00, za 19 > 23.00

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni