BRZ 20241120 1912 EAT AND DRINK Lune

Saskia Vanderstichele

Review
Score: 4 op 5

Lune Siamoise katapulteert ons direct naar het ‘land van de glimlach’

Michel Verlinden
© BRUZZ
22/11/2024

In Brussel zijn de restaurants die de Thaise gastronomie respecteren op de vingers van één hand te tellen. Met als slogan 'Authen'Thaï Cuisine' maakt Lune Siamoise net dat respect tot haar missie.

Voor kenners staat het buiten kijf: de Thaise keuken is een van de beste ter wereld. Helaas wordt haar in het buitenland vaak geweld aangedaan. De kleine vormen van verraad vloeien meestal voort uit goede bedoelingen: het aanpassen van dit complexe samenspel van zoute, zure, bittere, zoete en pikante smaken aan westerse papillen.

Gelet op de groeiende interesse van jongere generaties voor Azië en pittige sauzen zijn die smaakaanpassingen steeds minder nodig, en is Brussel klaar voor restaurants die dichter bij het origineel blijven. Dat is goed nieuws voor Lune Siamoise, die van deze getrouwheid aan de geest van de Thaise gastronomie haar handelsmerk heeft gemaakt.

In de keuken staat chef Jiw, die lang een restaurant in de buitenwijken van Bangkok runde. Samen met haar man Patrick Boulin toont de chef haar volle talent.


In de keuken staat chef Jiw, die lang een restaurant in de buitenwijken van Bangkok runde. Samen met haar man Patrick Boulin, een voormalige financier die een boek schreef met als titel ... Lune siamoise, toont de chef haar volle talent. Het duo heeft geïnvesteerd in een interieur met een gedempte sfeer, bekroond door een verlichte maan in de muur. Lichtgekleurde houten stoelen, jaloezieën en Siamese prenten zorgen voor een aangename sfeer.
De uitgebreide menukaart biedt de grote klassiekers van het land aan: pad thai (19 euro), som tam (14 euro) en diverse curry's (19,50 tot 26 euro). Bijzonder aangenaam zijn de ruime keuze aan vegetarische gerechten en de gedegen wijnselectie (zoals de Terres Dorées van Jean-Paul Brun voor 47 euro of Les Creisses voor 59 euro) – zeldzaam in Thaise restaurants.

Het voorgerecht (12 euro) bestond uit vier loempia's gevuld met groenten en geserveerd op een bedje van krokante rijstvermicelli. De perfect krokante, gefrituurde rolletjes waren overgoten met zoetzure en pruimensaus. De zorgvuldige snijwijze van de groenten getuigde van grote toewijding aan de gerechten.

Het hoofdgerecht, een groene curry, explodeerde in de mond en katapulteerde ons direct naar het 'land van de glimlach'. Deze keng kiowan pak (18 euro) jongleerde met chilipeper, citroengras en groenten (Thaise aubergines, jonge spinazie, bloemkool, erwten, wortelen ...). Prachtig werk dat uitnodigt tot een volgend bezoek.

Lune Siamoise
Tenbosstraat 108, Elsene

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni