Over Don’t worry darling is al flink geroddeld. Onder meer omdat popidool Harry Styles meespeelt en een relatie heeft met de regisseuse, Olivia Wilde. Als het ook even over de film mag gaan: de glanzende, paranoïde thriller heeft kwaliteiten en gebreken.
'Don't worry darling': paranoïde thriller met kwaliteiten en gebreken
In een zonovergoten woestijnstadje kuisen perfect gecoiffeerde huisvrouwen in de voormiddag hun comfortabele huizen met alles wat de jaren 1950 zo mooi deed glimmen. In de namiddag shoppen ze en ’s avonds wachten ze hun echtgenoten op met een cocktail in de hand. Klaar om te dineren en te vrijen. Alle mannen werken voor het Victory Project van goeroe en vooruitgangsoptimist Frank (Chris Pine).
Zijn Utopia Americana mag niet in vraag gesteld. Maar een reeks bizarre voorvallen wekken de argwaan van Alice, prima vertolkt door Florence Pugh uit Midsommar en Black widow. Popidool Harry Styles speelt haar echtgenoot Jack en doet dat best goed.
Actrice en regisseuse Olivia Wilde had duidelijk geen zin in een doorslag van haar gesmaakte, grappige debuutfilm Booksmart. Ambitieus probeert ze zoals Jordan Peele in Get out en Nope maatschappijkritiek in een spannende publieksfilm te smokkelen. Helaas rammelt het scenario, is de kritiek te mak en heeft de Grote Verrassende Plotwending niet het gewenste effect.
De vele slechte recensies zijn een logisch gevolg, maar ook een tikje overtrokken. Het verhaal mag wankel zijn, de production design en vooral de cinematografie van Matthew Libatique (Black swan, A star is born) maken dat de Schone Schijn van in het begin erg sinister overkomt.
Don't worry darling loopt van 21/9 in de zalen
Lees meer over: Film , Don't worry darling , harry styles , olivia wilde , review