In het buurtadresje Babam in Watermaal-Bosvoorde vertaalt chef Thibaut van Outryve zorgethiek naar een restaurantsetting. Wanneer eten écht goeddoet.
Babam: wanneer eten écht goeddoet
Het zijn de kleine dingen die het verschil maken. In de tijdspanne van een lunch bij Babam zorgen die kleine dingen vier keer voor een aangename verrassing.
Het begint al bij de lichthouten stoel, het soort tweedehandsmeubel waarop je normaal ongemakkelijk heen en weer draait, maar dat hier dankzij een wollig kussen zo comfortabel is dat je wilt blijven zitten.
En dan is er het stoffen servet, stijlvol bijeengehouden door een leren bandje. Er is het brood, geserveerd met een huisgemaakte boter waarin citroen en peper zijn verwerkt. En tot slot is er de bediening: als het niet de zeer attente jonge serveerster is die de gerechten aan tafel brengt, dan wel Thibaut van Outryve zelf, de chef die zijn sporen verdiende bij Mallory Gabsi in Parijs en het voormalige Sea Grill van Yves Mattagne.
Het interieur van Babam straalt lichtheid uit – midden november toch een uitdaging – en houdt het midden tussen een chalet, een cottage en een strandhuis. Hout voert de boventoon. Het beperkte lunchmenu en kleine personeelsbestand – enkel de serveerster en de chef – wijzen op een voorzichtige aanpak. Dat is begrijpelijk in het kielzog van de coronapandemie. Maar het betekent ook dat alles perfect moet zijn.
Het zijn de kleine dingen die het verschil maken. In de tijdspanne van een lunch bij Babam zorgen die kleine dingen vier keer voor een aangename verrassing.
De driegangenlunch (32 euro) bood keuze uit twee voorgerechten en twee hoofdgerechten. Wij opteerden voor de twee stukken gekonfijte prei met een smaakvol en fijngehakt mimosa-ei. De groenten, bestrooid met knapperige zaadjes, waren overgoten met een groene jus en een mayonaise met zwarte knoflook. Het geheel, verfraaid met verse kruiden, was een streling voor de tong.
Het hoofdgerecht, de vis van de dag, getuigde van een uitstekend gevoel voor compositie: zure bloemkoolpickles en knapperige paksoi in combinatie met een romige, bijna vanilleachtige visfumet. De koolvis voegde een welkome zilte toets toe, al had het vlees wat steviger gemogen. Dat enige puntje van kritiek vergaten we snel dankzij de clementinemoelleux, een gewaagd dessert dat speelde met de zuurheid van yoghurt en de bitterheid van met hibiscus doordrenkte citrusvruchten, opgefrist met muntblaadjes.
Babam
Ter Kamerenboslaan 25, Watermaal-Bosvoorde
Lees meer over: Watermaal-Bosvoorde , Resto & Bar , review
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.