Uitstekend nieuws: er is nu ook een Frank-vestiging in de bovenstad, met dezelfde hoge standaarden en focus op duurzame kwaliteitsproducten.
Frank: een paradijs, met of zonder dierlijke eiwitten
Mathias Smet is een van de interessantste Brusselse chef-koks van dit moment. Hij werkte bij Humus x Hortense en in Australië, een inspirerend paradijs voor wie het zonder dierlijke eiwitten wil doen. Toen we hoorden dat hij een tweede zaak opende, op de benedenverdieping van het Citybox Hotel aan het Stefaniaplein, maakten we ons aanvankelijk zorgen. Wat had hij te zoeken in de bovenstad, terwijl zijn adres naast De Munt zo perfect was, met die prachtige glas-in-loodkoepel in art-decostijl?
Smet blijkt niet alleen op zoek te zijn geweest naar erkenning in de bovenstad, zijn oude keuken was te krap. In Sint-Gillis vond hij alle ruimte om zich nog meer te concentreren op de made from scratch-bereidingen die Frank zo typeren.
De ‘carrot cake’ was onweerstaanbaar, met zijn toetsen van kardemom en royale cheesecake-achtige roomkaasglazuur.
Toen we er op een middag binnenstapten, maakte de ruimte meteen indruk met haar mooie, strakke inrichting en grote ramen die uitkijken op de straat. Een fraaie, formele stijl komt tot uiting in de toonbank van hout en marmer, een lange bank langs de vitrine, zorgvuldig uitgekozen lampen en twee hoge tafels. In totaal is er plaats voor een zeventigtal gasten.
Op de kaart vind je de heerlijkheden terug waarmee de chef naam heeft gemaakt: 'shashuka' (18 euro), 'eggs benedict' (19 euro), 'Cuban sandwich' (18 euro), 'American pancakes' (16 euro). En ook de nadruk op kwaliteitsproducten – van Le Monde des Mille Couleurs, Le Champignon de Bruxelles, 3 Fonteinen, Stéphane Longlune ... – is herkenbaar. Daarbij komt de prima specialty coffee van MOK (een espresso voor 3,20 euro) en de regelmatige aanwezigheid van een guest roaster – Replica Roasters tijdens ons bezoek.
We besloten de 'Sweet & Savoury'-bagel (14 euro) te proberen en waren er helemaal weg van. Het warme, knapperige, luchtige en huisgemaakte brood omhulde plakjes geroosterde perzik, tomaat, pistachenoten en kruidenpesto. Als dessert was de 'carrot cake' (5 euro) onweerstaanbaar, met zijn toetsen van kardemom en royale cheesecake-achtige roomkaasglazuur.
Goed om weten: sinds 1 oktober kan je hier ook ‘s avonds eten, van een meer gastronomische kaart, samengesteld door Kevin Perlot (ex-VerTige).
FRANK
Charleroisesteenweg 17, Sint-Gillis, frank.brussels
Lees meer over: Sint-Gillis , Resto & Bar , review
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.