BRZ 20240911 1902 EAT AND DRINK Pina

Saskia Vanderstichele

Review
Score: 3 op 5

Piña: eerbetoon aan het streetfood Mexico

Michel Verlinden
© BRUZZ
13/09/2024

De pittige en kleurrijke Mexicaanse keuken kan in Brussel bogen op een paar prima adresjes. Piña hoort daar zonder twijfel ook bij.

Door de golf van nieuwe restaurants in Brussel waren we Piña, dat net een jaar geleden de deuren opende in Sint-Gillis, even uit het oog verloren. Hoog tijd dus voor een bezoek aan deze taqueria, de naam voor een informeel Mexicaans eettentje waar je taco's koopt om ze op straat met je handen op te eten.

Piña werd uit de grond gestampt door twee vrienden, Alexis en Dimitri, die elkaar leerden kennen op de hotelschool in Namen. Hun gezamenlijke liefde voor Mexico bracht hen tot dit eerbetoon aan het streetfood van het land. Hun culinaire achtergrond indachtig was het niet de bedoeling om maar wat aan te rommelen. Dat blijkt al uit de taco's, die allemaal met een saus op basis van achiote komen, een heerlijk rokerig Mexicaans kruid.

Piña werd uit de grond gestampt door twee vrienden, Alexis en Dimitri, die elkaar leerden kennen op de hotelschool in Namen. Hun gezamenlijke liefde voor Mexico bracht hen tot dit eerbetoon aan het streetfood van het land.

Toen we er 's middags binnenstapten, werden we meteen blij van het terras en de openslaande deuren aan de straatkant. Het stedelijke interieur, met zijn van tags voorziene stoelen, kale bakstenen, een muurschildering en afgerasterde keuken, creëert een eigentijdse sfeer.

Als voorgerecht bestelden we een tostada (15 euro) oftewel een gefrituurde maistortilla. In werkelijkheid bestond het gerecht uit twee krokante tortilla's met daarop een ceviche van garnalen. Het werd geserveerd met een schijfje limoen en gaf een echte smaakexplosie in de mond dankzij de rode en groene paprika, koriander, komkommer, fijngesneden rode ui … Frisser kan haast niet.

Als hoofdgerecht kozen we voor de formule met drie verschillende taco's (12 euro). We waren dol op de vegetarische versie, met naast de zachte en smaakvolle maistortilla ook bonen, koriander, uien en vooral een verrukkelijke chipotle-saus. Ook de versie met pulled chicken was een aanrader, onder meer door de ingelegde uien, die het gerecht een boost gaven. Alleen de taco 'al pastor', met varken aan het spit en ananas, overtuigde minder: het vlees was niet zo mals als ‘s avonds, wanneer het direct van het spit komt.
Wat de drankjes betreft, juichten we de aanwezigheid van de tepache (5,50 euro) toe, een uitstekende huisgemaakte limonade op basis van gefermenteerde ananasschillen.

Piña
Waterloosesteenweg 270, Sint-Gillis, pina-taqueria.be

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni