Un goût de chez nous

Saskia Vanderstichele

| Un goût de chez nous.

Review
Score: 2 op 5

Un goût de chez nous: slowfoodkeuken geïnspireerd op streekproducten

Michel Verlinden
© BRUZZ
04/10/2024

Verscholen tussen de flatgebouwen in Evere ligt een kleine, knusse boerderij. Helaas maakt het restaurant in die oase van rust de verwachtingen niet waar. Jammer.

De ligging van Un goût de chez nous, binnen de muren van de hoeve van Geuzenberg, zal iedereen aanspreken die van rust houdt. Van een afstand doet de plek denken aan een kleine guinguette, omzoomd door een tuin. Het interieur roept dan weer de sfeer op van een gezellig bergchaletje. De dwarsbalken, toonbank en tafels vormen een ode aan hout.
Als concept huldigt Un goût de chez nous een slowfoodkeuken geïnspireerd op streekproducten. Die focus komt tot uiting in een beknopte kaart met een menu van 44 euro (of 58 euro, inclusief kaas) waarbij je kan kiezen uit vier voorgerechten, vier hoofdgerechten en drie desserts.

Helaas werd ons bij het bestellen verteld dat één gerecht – toevallig net de kalfslever die we wilden – niet beschikbaar was, en dat er van het voorgerecht met 'wafelaardappelen' en rauwe zalm met sinaasappel nog maar één portie over was. Een flinke domper. Zelfs toen we hoorden dat het restaurant de volgende dag voor drie weken zou sluiten, ebde de teleurstelling niet weg. Zoals het Engelse gezegde luidt: you never get a second chance to make a first impression.

De bijgerechten haalden het niveau van het hoofdgerecht niet: de frietjes waren ronduit slap en de gefrituurde courgette was veel te waterig.

Maar goed, dan zochten we maar troost bij de stoofvleeskroketten. Die vormden het hoogtepunt van de maaltijd. Ze smaakten zowel sappig als vertrouwd. Een pluim ook voor de goed gekruide en royale salade (met avocado, radijs …) die erbij werd geserveerd.

Als hoofdgerecht kozen we voor de lendenbiefstuk. Het vlees, vergezeld van een kruidencoulis, had een aangename bite en ook de smaak was prima. De bijgerechten haalden dat niveau dan weer niet: de frietjes waren ronduit slap en de gefrituurde courgette was veel te waterig. Het nagerecht, een nougat-glacé met aardbeiencoulis, kon de fijnproever in ons evenmin overtuigen.
De wijnkaart, tot slot, was weinig inspirerend, met een rode Côtes de Blaye 'La Maisonnette' uit 2016 voor 28 euro, of de zeer commerciële witte Côtes de Gascogne 'Uby' voor 24 euro. Die deden je eerder naar de bierkaart grijpen, waarop onder meer de Lupulus Blanche (5,50 euro) en de Kriek van Boon (5 euro) figureerden.

Un goût de chez nous
Leekaertsstraat 29, Evere

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni