Willem Weijs vervangt Craig Bellamy als assistent bij RSCA Anderlecht.

| Willem Weijs vervangt Craig Bellamy als assistent bij RSCA Anderlecht.

Kompany krijgt Nederlandse assistent bij RSC Anderlecht

TDN
© BRUZZ - Belga
21/09/2021

De Nederlander Willem Weijs is de nieuwe rechterhand van Vincent Kompany bij RSC Anderlecht. Hij komt over van de beloftenploeg van Willem II in eigen land. Weijs vervangt assistent-coach Craig Bellamy, die kampt met een depressie.

Weijs verdiende zijn eerste strepen als jeugdcoach bij PSV Eindhoven, AFC Ajax en NAC Breda. Bij NAC Breda werd Weijs vervolgens assistent-coach van de A-kern en leidde hij als interim-coach ook enkele wedstrijden van het eerste elftal. In juli 2020 koos Weijs voor een functie als hoofdtrainer van de beloften van Willem II.

Weijs weerstond in de zomer aan de lokroep van andere Nederlandse clubs, maar zwicht nu toch voor Anderlecht. Bij paars-wit wordt hij de opvolger van Craig Bellamy, die onlangs zijn emotioneel afscheid aankondigde wegens een depressie. Ook assistent Aaron Danks vertrok in september voor een job bij Aston Villa.

De Nederlandse nieuwkomer past de filosofie van Kompany als gegoten, klinkt het op Neerpede. "Weijs is een jonge trainer die focust op aanvallend, dominant en verzorgd voetbal," aldus sportief directeur Peter Verbeke, die intussen nog werkt aan extra versterking voor de sportieve staf.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni